Hamnskär

Uppdaterad 2020-09-22

59°09,44 N
018°43,20 O

Torpet ligger på ön Hamnskär och är vackert beläget nära vattnet i egen vik med brygga. Det finns ingen ström på ön. Matlagning sker på enkel gasolspis. Kylvaror förvaras i en liten kylbox och rymmer 80 liter. Den drivs av solceller som också kan användas för att ladda mobiltelefon. Utedass finns i separat byggnad. Vatten hämtas i pump nära torpet. Torpet är litet och har endast två sängplatser. Bastu finns i sjöboden. Det är inte tillåtet att ta med husdjur. 

I stugan finns en liten välfungerande kamin att elda i. Ved hämtas i vedboden. För kallare dagar finns också en gasolvärmare att använda. 

Det går bra att komma med egen båt men tänk på att viken är grund. Det går fint att paddla till Hamnskär. I mån av plats finns det möjlighet att åka med Nämdölinjen. Reservera plats online hos Stavsnäs båttaxi eller ring 08-571 50 100.

Foto: Fredrik Olsén

Foto: Fredrik Olsén

Under sommaren sker bytet på söndagar. Mellan 13.00 och 15.00 önskar vi att torpet är tomt för gräsklippning och sophämtning. Under vår och höst sker in- och utcheckning enligt överenskommelse. 

Välkomna till Hamnskär

Att elda i spisen

Höstpriser småtorpen 2020

Möjlighet att ladda mobiltelefon finns:

Inbetalning sker alltid till bankgiro 5181-2717 Länsstyrelsen Stockholm. Genomför betalning två dagar före ankomst. Kom ihåg att skriva det namn som bokningen står i.