Rågskär

59°12,27 N
018°47,03 O

Uppdaterad 2020-07-02

Observera att antalet bäddar är färre i år. Läs nedan. 

Torpen på Rågskär ligger på ön med samma namn. Alla byggnader är kulturminnesmärkta byggnadsminnen och ligger nära vattnet. I närheten finns ett fågelskyddsområde med tillträdesförbud som sträcker sig mellan perioden 1/2 till 15/8.

En naturstig finns på ön som allmänheten kan få tillträde till. Besökare får tillfälligt förtöja vid torpets bryggor för att promenera den markerade stig som finns på ön, men inte stanna längre än 1-2 timmar och ej heller tillbringa natten vid bryggorna.

Det går bra att ankra i viken över natten. Fågelskyddsområdet är markerat i sjökort, men också med skyltar och bojar. Frigående får finns utanför torpets gärdesgård. Man får klappa djuren om de själva kommer fram.

Detta skärgårdshemman består av två boningshus och sammanlagt 11 bäddar, men i år har vi bara möjlighet att hyra ut nedervåningarna (5-6 bäddar sammanlagt fördelat på två hus). Husen ligger nära varandra. Vatten hämtas i pump nära torpet. Bastu finns i separat byggnad vid vattnet. Vid vattnet finns en sandstrand som lämpar sig väl för små barn. Ingen ström finns på ön. Matlagning på gasolspis utan ugn. Kylvaror kan förvaras i en enkel kylbox 80 liter som drivs av solceller och den kan också användas för att ladda mobiltelefon via 12v-uttag. Utedass finns i separat byggnad.

Foto: Fredrik Olsén

Foto: Fredrik Olsén

In- och utcheckning sker i samband med att turbåten anlöper eller enligt överenskommelse. Bullerölinjen går via Rågskär. Platsbokning är obligatorisk och ska ske senast ett dygn i förväg. Ring till Stavsnäs båttaxi för mer info: 08-571 50 100. Observera att det inte går någon reguljär turbåt ut på fredagen utan endast trafik lördag och söndag.

Inbetalning sker alltid till bg 5181-2717. Genomför betalningen två dagar före ankomst. Kom ihåg att skriva det namn som bokningen står i.

Prislista Rågskär

Välkomna till Rågskär

Att elda i spisen