Rågskär

59°12,27 N
018°47,03 O

Torpet Rågskär ligger på ön med samma namn. Torpet är byggnadsminne och ligger nära vattnet. I torpets närhet finns ett fågelskyddsområde med tillträdesförbud som sträcker sig mellan perioden 1/2 till 15/8. En naturstig finns på ön som allmänheten kan få tillträde till.

Besökare får tillfälligt förtöja vid torpets bryggor för att promenera den markerade stig som finns på ön, men inte stanna längre än 1-2 timmar och ej heller tillbringa natten där. I synnerhet inte om torpet är uthyrt. Däremot går det bra att ankra i viken över natten. Fågelskyddsområdet är markerat i sjökort.

Frigående får och tjurkalvar finns utanför torpets gärdesgård. Torpet består av två boningshus. Stora huset med sex sängplatser och sommarhuset med fem sängplatser. Husen ligger nära varandra. Vatten hämtas i pump nära torpet. Bastu finns i separat byggnad vid vattnet. Vid sjön finns en sandstrand som lämpar sig väl för små barn. Ingen ström finns på ön. Matlagning sker på gasolspis utan ugn. Maten kan förvaras i en kylbox 80 liter som drivs av solceller och den kan också användas för att ladda mobiltelefon via 12v-uttag. Utedass finns i separat byggnad.

Foto: Fredrik Olsén

Foto: Fredrik Olsén

In- och utflyttning sker i samband med turbåten eller enligt överenskommelse.

Pris för uthyrning:

6 000kr/helg (två hus, 11 bäddar) fredag till söndag

7 000kr/veckoslut (två hus, 11 bäddar) torsdag till söndag

13 000kr/vecka (två hus, 11 bäddar) söndag till söndag

Halverat pris för hyra av ett hus. 

Inbetalning sker alltid till bg 5181-2717. Kom ihåg att skriva det namn som bokningen står i.

Välkomna till Rågskär

Att elda i spisen