Gästhemmet på Bullerö

Uppdaterad 2020-07-02

Bullerös gästhem har 16 sovplatser fördelade på två hus. Parstugan är sannolikt timrad år 1720 efter rysshärjningarna i skärgården. Sjögrenska villan är byggd år 1810. Husen är varsamt renoverade och den gamla byggnadskulturen har bevarats.

Parstugan har fem sängplatser fördelade på två rum med kök. Här går det att bo med rullstol. Det finns en ramp till stugan och inga trösklar. Den öppna spisen går bra att elda i. Ta med ved eller hämta i allmänna bastun.

Sjögrenska villan har två våningar med separata ingångar. Undervåningen har sju sängplatser fördelade på två rum. Ena rummet har fyra sängplatser (enkla våningssängar) och andra rummet har tre bäddar. Övervåningen har fyra sängplatser fördelade på två sovrum med kök. Det är eldningsförbud i samtliga spisar i sjögrenska på grund av att skorsten saknas.

Det som saknas i köket är rinnande vatten men det kan hämtas i hink ute på gården. Vattnet är av bra kvalité. Torrdass finns i separat byggnad på gården.

In- och utcheckning sker i samband med att turbåten anlöper bryggan eller enligt överenskommelse. I raststugan finns möjlighet att förvara packning under dagen i väntan på turbåten.

Boka din resa hos Stavsnäs båttaxi 08-571 50 100. Dubbelkolla alltid turlistan före bokning av övernattning. Observera att det under vår och höst inte går någon reguljär turbåt ut på fredagen utan endast trafik lördag och söndag. 

Välkomna till Bullerö gästhem

Att elda i parstugans öppna spis

Prislista:

Parstugan (hyr hela stugan) 5 bäddar 1500kr/natt
Sjögrenska undervåningen vänster med del i kök (enkla våningssängar) 4 bäddar 1000kr/natt
Sjögrenska undervåningen höger med del i kök 3 bäddar 900kr/natt
Sjögrenska övervåning vänster med del i kök 2 bäddar 600kr/natt
Sjögrenska övervåning höger med del i kök 2 bäddar 600kr/natt

Inbetalning sker till bankgiro 5181-2717. Betalning ska ske två dagar före ankomst. Kom ihåg att skriva det namn som bokningen står i. Halva priset för barn.

Foto: Maria Hammargren

Foto: Maria Hammargren