Skogavik

Uppdaterad 2022-02-08, 2022-07-27, 2022-09-24

59°10,45 N
018°45,46 O

Torpet

Husdjur ej tillåtet. Ingen turtrafik till Skogavik finns.

Torpet Skogavik ligger i Braka skärgård. Stugan ligger nära vattnet med en vacker sjöutsikt. Det finns ingen ström på ön. Maten lagas på stor gasolspis med ugn och kylvaror förvaras i enkel kylbox 80 liter som drivs med hjälp av solceller. Solcellerna kan även användas för att ladda mobiltelefon. Utedasset, som är alldeles nytt, finns i närheten och vatten hämtas i pump nära torpet. Det finns fem sköna sängplatser i stugan. Bastu finns nere vid vattnet. I stugan finns en välfungerande köksspis och kamin att elda i. Ved hämtas i vedboden. Det finns också en gasolvärmare att använda vid kallare dagar.

Från och med 29 april till och med 6 november finns möjlighet att boka stugan för övernattning. Under sommaren hyr man torpet veckovis, men på vår och höst finns möjlighet att hyra torpet på helger. I perioden vecka 25 till vecka 33 gäller söndag till söndag, övriga perioder större valfrihet att välja ankomst och avresa.

Det går bra att komma med egen båt, att paddla hit eller att boka en egen taxibåt. Observera att Skogavik saknar reguljär trafik.

Under sommaren sker byte på söndagar. Mellan kl 13.00-16.00 dyker vi upp för gräsklippning och sophantering. Under vår och höst sker in- och utcheckning enligt överenskommelse.

Vänligen läs välkomstbrevet nedan före ankomst.

Välkomna till Skogavik

Att elda i spisen

Checklista städning torp

Pris för att hyra torpet Skogavik 2022

Möjlighet att ladda mobiltelefon finns. Ta med lämplig sladd.