Tältplats och raststuga

Uppdaterad 2022-02-09, 2022-05-03, 2023-06-18

Att tälta

På Bullerö finns en tältplats som är gratis att använda. Utrymmet behöver inte förbokas. Som tältare har du tillgång till raststuga, stor grill på gården, badstrand, museum och tre vandringsleder. Vatten hämtas på gården och utedass finns i separat byggnad. Ute på tältplatsen står bänkbord att använda och i hamnen finns skottkärror att låna för att underlätta vistelsen. Grillplatsen är rejält byggd med sittplatser runt om. Var uppmärksam på när eldningsförbud är aktuellt och kom ihåg att den som tänder är ansvarig. Tältning ska ske på anvisad plats och inte längre än två dygn. Större grupper och skolklasser får gärna anmäla sin ankomst.

Raststugan

I raststugan – som är öppen året om – finns kök, liten matsal, kyl och frys samt torkskåp. Den är öppen för tältare, paddlare, skridskoåkare och dagbesökare. Det finns kaffebryggare och vattenkokare, möjlighet att ladda mobiltelefoner, man kan vila sig efter promenaden och laga lunch till hela familjen. Raststugan är utrustad med husgeråd, diskmedel och diskborste. Det finns en spiskassett att använda när vädret är kallt. Ta med tändstickor, värmeljus, grillkol, ficklampor mm.

Städning – alla hjälps åt!

Glöm inte att hjälpas åt att städa före avfärd: dammsuga och skura golv, torka alla ytor med rengöringsmedel, ställa iordning möbler, plocka undan husgeråd från diskstället, slänga hushållssopor på anvisad plats, tömma komposten i tunnan bakom hönshuset mm. Om något saknas i stugan så säg gärna till.

I köket finns också microvågsugn och kaffebryggare.
Foto Länsstyrelsen

Liten matsal med två bord och åtta stolar. Barnstol finns.
Foto Länsstyrelsen