Torpet på Hamnskär

Uppdaterad 2021-12-15

59°09,44 N
018°43,20 O

Det lilla torpet med endast två bäddar ligger på ön Hamnskär och är vackert beläget nära vattnet i egen vik med brygga. Det finns ingen ström på ön. Matlagning utförs på enkel gasolspis. Kylvaror förvaras i en liten kylbox som rymmer 80 liter. Kylboxen drivs av solceller som också kan användas för att ladda mobiltelefon. Utedass finns i separat byggnad och vatten hämtas i pump nära torpet. Bastu finns i sjöboden. Det är inte tillåtet att ta med husdjur. 

I stugan finns en kamin att elda i. Ved hämtas i vedboden. För kallare dagar finns också en gasolvärmare att använda.

Under 2022 är torpet är tillgängligt för uthyrning maj till oktober. Under vår och höst endast på helgerna men mellan midsommar och skolstart hyrs torpet ut veckovis. Bokningen sker online. 

Det går bra att komma med egen båt men tänk på att viken är grund. Det går fint att paddla till Hamnskär. I mån av plats finns möjlighet att åka med Nämdölinjen. 

Under sommaren sker byte på söndagar. Mellan 13.00 och 15.00 kommer vi för gräsklippning och sophämtning. Under vår och höst sker in- och utcheckning enligt överenskommelse. Vänligen läs välkomstbrevet nedan före ankomst.  

Välkomna till Hamnskär

Att elda i spisen

Checklistastädningtorp

Möjlighet att ladda mobiltelefon finns: