Hamnskär

Uppdaterad 2021-01-20, 2021-03-16, 2021-04-29, 2021-06-09

59°09,44 N
018°43,20 O

Torpet ligger på ön Hamnskär och är vackert beläget nära vattnet i egen vik med brygga. Det finns ingen ström på ön. För matlagning finns en enkel gasolspis. Kylvaror förvaras i en liten kylbox som rymmer 80 liter. Kylboxen drivs av solceller som också kan användas för att ladda mobiltelefon. Utedass finns i separat byggnad och vatten hämtas i pump nära torpet. Torpet är litet och har endast två sängplatser. Bastun finns i sjöboden. Det är inte tillåtet att ta med husdjur. 

I stugan finns en liten välfungerande kamin att elda i. Ved hämtas i vedboden. För kallare dagar finns också en gasolvärmare att använda.

Torpet är tillgängligt för uthyrning från maj till oktober. Under vår och höst endast på helgerna men mellan midsommar och skolstart hyrs torpet ut veckovis. Torpet är stängt för uthyrning över jul- och nyårshelg. 

Det går bra att komma med egen båt men tänk på att viken är grund. Det går fint att paddla till Hamnskär. I mån av plats finns det möjlighet att åka med Nämdölinjen. Reservera plats online hos Stavsnäs båttaxi.

Under sommaren sker byte på söndagar. Mellan 13.00 och 15.00 kommer vi för gräsklippning och sophämtning. Under vår och höst sker in- och utcheckning enligt överenskommelse.

Vänligen läs välkomstbrevet nedan före ankomst.  

Välkomna till Hamnskär

Att elda i spisen

Prislista småtorpen 2021

Checklistastädningtorp

Möjlighet att ladda mobiltelefon finns: