Bullerö gästhem

Uppdaterad 2020-11-02, 2021-03-11, 2021-04-29

Gästhemmet på Bullerö har sammanlagt 16 sovplatser fördelade på två hus. Parstugan är sannolikt timrad år 1720 efter rysshärjningarna i skärgården. Sjögrenska villan är byggd år 1810. Husen är varsamt renoverade och den gamla byggnadskulturen har bevarats.

Parstugan har fem sängplatser med två rum och kök. Stugan är till viss del tillgänglighetsanpassad med ramp till entrén. Det går bra att elda i den öppna spisen.

Sjögrenska villan har två våningar med separata ingångar. Nedervåningen har sju sängplatser fördelade på två rum. Rummet till vänster har två enkla våningssängar och rummet till höger har tre bäddar. Övervåningen har fyra sängplatser med två sovrum och eget kök. Det råder eldningsförbud i samtliga spisar i detta hus. Utrymningsstegar från övervåningen finns på båda sidor om huset. Om man har svårt att gå bör man välja parstugan att bo i.

Vatten hämtas i hink ute på gården. Torrdass finns i separat byggnad. Sommartid sker in- och utcheckning kl 12.00. I väntan på turbåten finns möjlighet att förvara packning i raststugan. Vänligen läs välkomstbrev före ankomst.

Det kostar 300kr/person/natt att övernatta på gästhemmet (halva priset för barn). Under pandemin betalar man för de bäddar man använder oavsett antal bäddar i rummet. Vi bokar i nuläget endast ett sällskap per kök. Notera att det under pandemin är ett begränsat antal plats i båten på Bullerölinjen varför man bör vara ute i god tid att boka plats på turbåten.

Vi vill uppmärksamma alla våra gäster på att gästhemmet och torpen kan komma att stängas för övernattning i händelse av att läget för smittspridningen förändras. Beslut om detta kan ske från en dag till en annan.

Välkomna till Bullerö gästhem

Att elda i parstugans öppna spis

1 svar på ”Bullerö gästhem

  1. Pingback: Utflyktstips: Bullerö i Stockholms skärgård - Hemester i Stockholm

Kommentarer är stängda.